Venstre og Moderaterne ville kræve FE-skandalen undersøgt
…men så var det lige pludselig ikke nødvendigt.
Startskuddet til FE-skandalen gik, da den tidligere socialdemokratiske regering hjemsendte fem ledende medarbejdere i Forsvarets Efterretningstjeneste, herunder FE-chefen Lars Findsen – og senere sigtede ham for landsforræderi.
Gennem to år blev Lars Findsen herefter udsat for en uværdig og ydmygende behandling.
Han blev overvåget af staten, myndighederne delte intime oplysninger om hans sexliv med flere af landets partiledere og han sad varetægtsfængslet i 71 dage.
Aldrig før i danmarkshistorien er en FE-chef blevet anklaget for landsforræderi.
Adskillige uafhængige eksperter har ringet med alarmklokkerne over sagens absurde hændelsesforløb, der i øvrigt trækker internationale overskrifter og vurderes at kompromittere Danmarks samarbejde med udenlandske myndigheder.
Af god grund ville mange politikere – herunder Venstre og Moderaterne – derfor gerne have den alvorlige sag undersøgt, så man kunne undersøge det mystiske hændelsesforløb og sikre sig, at der ikke er blevet begået uret mod Lars Findsen.
Fra Venstre lød det, at ”Regeringens håndtering af FE-sagen har skabt usikkerhed om vores efterretningstjenester”, og at Danmark ikke er ”tjent med den usikkerhed, der er skabt om landets efterretningstjenester” i sagen, der i øvrigt giver indtryk af, at ”partipolitiske hensyn har vejet tungt”.
Og hos Lars Løkke var der heller ikke tvivl om, at det var nødvendigt med en undersøgelse af FE-sagen.
”Vi kommer ikke til at indgå i en regering, som ikke er med på, at der bliver sat nogle ordentlige punktummer i nogle af de sager, vi har haft i denne her valgperiode”, udtalte han til TV2 om FE-sagen.
Men da Venstre og Moderaterne skulle danne regering med Socialdemokratiet, ombestemte de sig pludselig og ville ikke længere have sagen undersøgt.