Liberal Alliance
13. september 2024

Liberal Alliance får sit første byrådsmedlem i Aarhus Kommune

Henrik Arens er denne uge skiftet til Liberal Alliance, og dermed har partiet fået sit første byrådsmedlem i Aarhus Kommune.

Om skiftet siger Henrik Arens selv:

Aarhus mangler et ægte liberalt parti. Derfor er jeg rigtig glad for, at jeg nu kan repræsentere Liberal Alliance i Aarhus byråd. Sammen med Michael Christensen og resten af partiet vil jeg fortsætte kampen for mere frihed og sund fornuft i kommunen.

Henrik Arens har mange års kommunalpolitisk erfaring bag sig. Han var byrådsmedlem for Venstre fra 2015-2017. Efter at have trukket sig fra politik i nogle år, vendte han tilbage til kommunalpolitik ved kommunalvalget i 2021 som spidskandidat for Nye Borgerlige i Aarhus og blev valgt. Siden starten af 2023 har han været løsgænger, før han denne uge skiftede til Liberal Alliance.

Michael Christensen, der er Liberal Alliances spidskandidat i Aarhus ved det kommende kommunalvalg, hilser også Henrik Arens velkommen:

Jeg byder Henrik og hans liberale sind varmt velkommen i Liberal Alliance. Det er gode liberale kræfter, som nu vil repræsentere Liberal Alliance i Aarhus Kommune, og det er vigtigt for byen. Henriks mangeårige arbejde i kommunalpolitik bliver en stor styrke for partiet ved kommunalvalget 2025.

Derudover er den nye mobilitetsplan for Aarhus Kommune er en sag, som Henrik Arens vil være særligt opmærksom på.

Aarhus Byråds målsætning om at blive en CO2-neutral by inden 2030 indebærer at holde bilisterne ude af byen ved at indføre roadpricing – en vejafgift, bilisterne skal betale, hvis de vil køre i Aarhus. Et tiltag, som vil lukke store dele af byen for rejsende og handlende for at reducere CO2-udledningen minimalt, og som vil ramme socialt skævt.

Selv siger Henrik Arens om det kommende arbejde med at forhindre roadpricing i at blive en realitet:

Der er nok at tage fat i, når selv “borgerlige” byrådsmedlemmer støtter en mobilitetsplan, der lukker byen ned.

For yderligere information kontakt:
Henrik Arens, byrådsmedlem, Liberal Alliance: 29 68 57 42
Louise Juul Christensen, presse- og politisk rådgiver, Liberal Alliance: 61 62 43 80